googletranslate.webeden.co.uk

 

Категории

хотел, музей и др. Пощенски код или адрес

Университетска болница МБАЛ “Свети Георги” , Пловдив

Университетска болница МБАЛ “Свети Георги” е правоприемник на бившата болнична структура към ВМИ – Пловдив. През август 2000 г. със заповед на министъра на здравеопазването е преобразувана като търговско дружество – Еднолично акционерно дружество. Притежава разрешение за осъществяване на лечебна дейност от януари 2001 г.

Разположена е на две бази – База 1 /терапевтични клиники/– на бул. В. Априлов 15а и База 2 /хирургичен блок/ – на бул. Пещерско шосе 66, между които съществува 24-часова транспортна връзка за придвижване на болни и лекари-консултанти. Разполага с 1258 легла, чиято използваемост достига 80-90%. Всички болнични стаи са оборудвани с телевизор, а в хирургичния блок разполагат със собствен санитарен възел.

Във връзка с изпълнение на националните задачи по спешна медицинска помощ университетската болница се е утвърдила като основен център за обслужване на спешни състояния на болни от града и областите от Южна България. УМБАЛ “Свети Георги” е един от утвърдените центрове, включени в програмата за донорство на органи и тъкани за трансплантация.

Обектът е разгледан (1412) пъти


Учреждения

Автор:

ПодобниНапишете вашето впечатление

Оценете това място:

Изпрати на приятел

Captcha Verification
captcha image

Запитване

Captcha Verification
captcha image